Grönsakspaj

Serverar: 6 portioner

Enkel att variera

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 75 g smör
  • 1/2 dl lätt kesella (1 %)
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt kesella (1 %)
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Grönsaker
  • 3 dl broccolibuketter
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 5 soltorkade marinerade tomater
  • ca 10 oliver gärna med kärna
  • 75 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min. 2. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra. 3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna. 4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsakerna, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben