Grönsakspytt i ugn

Serverar: 4 portioner

En rejäl grönsakslåda kan någon gång faktiskt räcka som ensam lunchrätt, särskilt om den kompletteras med ett ägg till var och en.

Ingredienser

  • ½ litet vitkålshuvud
  • 2-3 purjolökar eller gul lök
  • 4 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Mejram
  • Timjan
  • Råa äggulor i skal
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa grönsakerna och skär dem i tärningar eller strimlor.
    2. Fräs upp dem en kort stund i matfettet. Krydda och lägg över blandningen i en eldfast form.
    3. Täck med folie och grädda rätten färdig i ugnen ca 20 minuter.
    4. Garnera till serveringen med råa äggulor i skal och strö gärna klippt persilja över.
    5. Gott att servera till: Stekt korv eller fläsk, köttfärsrätter, stekt fisk etc.
    6. Pröva som omväxling: Lägg filéer av sill eller makrill ovanpå grönsaksbädden och låt fisken grädda med i ugnen. Ta bort folien mot slutet och strö lite skorpmjöl blandat med riven ost över fisken och låt ytan ta färg.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben