En rejäl grönsakslåda kan någon gång faktiskt räcka som ensam lunchrätt, särskilt om den kompletteras med ett ägg till var och en.
Ingredienser
½ litet vitkålshuvud
2-3 purjolökar eller gul lök
4 morötter
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
Mejram
Timjan
Råa äggulor i skal
Persilja
Instruktioner
- Ansa grönsakerna och skär dem i tärningar eller strimlor.
- Fräs upp dem en kort stund i matfettet. Krydda och lägg över blandningen i en eldfast form.
- Täck med folie och grädda rätten färdig i ugnen ca 20 minuter.
- Garnera till serveringen med råa äggulor i skal och strö gärna klippt persilja över.
- Gott att servera till: Stekt korv eller fläsk, köttfärsrätter, stekt fisk etc.
- Pröva som omväxling: Lägg filéer av sill eller makrill ovanpå grönsaksbädden och låt fisken grädda med i ugnen. Ta bort folien mot slutet och strö lite skorpmjöl blandat med riven ost över fisken och låt ytan ta färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)