Grönsakssoppa med fullkornspasta

Serverar: 4 portioner

Lättlagad, kalorisnål och diabetikervänlig. Egentligen tycker jag bättre om vetemjölsklimp i grönsakssoppan, men hittade ett hyfsat substitut i pastaskruvar av fullkorn. Perfekt att frysa in för att ha till snabblunch en annan dag.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar av grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • (en bit kålrot)
  • En bit purjlök
  • Broccoli, några kvistar
  • Blomkål, några kvistar
  • ½ dl gröna ärtor
  • ½ dl pastaskruvar, fullkorn
  • Instruktioner

    1. Lägg buljongtärningarna i en liter vatten, värm och låt dem lösas upp.
    2. Skär kålroten, morötterna, broccolin, och blomkålen i småbitar och strimla purjolöken.
    3. Lägg först i kålrötterna och låt dem koka 5-6 minuter.
    4. Lägg därefter i övriga grönsaker.
    5. Låt alltsammans koka i cirka 15 minuter.
    6. Lägg i pastaskruvarna och låt soppan koka ytterligare 8 minuter.
    7. Servera tillsammans med ostsmörgås. Knäckebröd eller mjukt bröd, exempelvis saftiga och fiberrika tekakor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben