Grötbullar

Serverar: 15 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Supergott bröd bakat på överbliven frukostgröt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk sirap
  • ½ msk ättika
  • 2 dl fiberhavregrynsgröt
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • Ca 14 dl rågmjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör, häll i vattnet och ljumma till 37 grader. Blanda ut jästen med vätskan. Häll i resterande ingredienser, ha i lite mjöl i taget. Knåda degen i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
    2. Baka ut degen på mjölat bakbord. Forma 15 bullar, låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 minuter.
    3. Pensla bullarna med ägg och strö över havregryn. Grädda bullarna i 15-20 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    4
    1 h
    24-30
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben