Dessa saftiga frukostbullar innehåller både kli och gryn. Servera dem ljumma med lite smör eller något gott pålägg. Resultatet blir lika bra oavsett vad du väljer!
Ingredienser
1 pkt jäst
25 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk strösocker
250 g kesella
3 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
8-9 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt sedan mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader.
- Häll lite degvätska över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Häll i resten av degvätskan.
- Tillsätt salt, socker, kesella, havrekli, havregryn och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 25 bitar.
- Rulla varje degbit till en bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)