Grova bullar

Serverar: 25 portioner

Dessa saftiga frukostbullar innehåller både kli och gryn. Servera dem ljumma med lite smör eller något gott pålägg. Resultatet blir lika bra oavsett vad du väljer!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 25 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 250 g kesella
  • 3 dl havrekli
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt sedan mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader.
    2. Häll lite degvätska över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Häll i resten av degvätskan.
    3. Tillsätt salt, socker, kesella, havrekli, havregryn och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
    4. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kant.
    5. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 25 bitar.
    7. Rulla varje degbit till en bulle. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
    8. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.
    9. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben