Grova frallor

Serverar: 6 portioner

För dig som följer en lågkolhydratkost eller helt enkelt inte tål gluten är dessa frallor perfekta för dig. Extra goda blir de tack vare parmesanosten.

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella, 10%
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk kokosnötsmjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl pofiber
  • 3 msk fibrex, strömalt eller mixat
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt kesella och blanda väl.
    3. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Forma 6 bullar, rulla dem i parmesanosten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda frallorna mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    35 min
    1-6
    5
    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben