Koka vatten och häll över frön och havregryn och salt, låt svälla och blir "grötig". Låt svalna tills det är finger varmt.
Under tiden smälter man jästen i lite fingervarmt vatten och bland ihop med sirapen och den första "grötiga" degen.
Blanda in vetemjöl till degen släpper bunken, lan behövas mer än vad det står.
låt jäsa 30-35 minuter.
Rulla ut till längder o dela dem i 8-10 bitar, pricka med gaffel o pensla med vatten och strö över havregryn eller grahamsmjöl
Lägg på bakplåtspapper, låt jäsa en gång till ca 30 minuter,
baka i varm ugn ca 12 minuter
Bakade brödet i början av veckan, men hade här i Tsykland ingen möglighet att kommer åt Grahamsmjöl så jag tog 2 dl vetekross och 1 dl vetekli istället och gjorde en stor limpa som jag bakade i en avlånga form. Blev mycket uppskattad av hela familien, tack för receptet.
Bakade brödet i början av veckan, men hade här i Tsykland ingen möglighet att kommer åt Grahamsmjöl så jag tog 2 dl vetekross och 1 dl vetekli istället och gjorde en stor limpa som jag bakade i en avlånga form. Blev mycket uppskattad av hela familien, tack för receptet.