Grova fullkornsrågkakor

Passar bra till en kopp kaffe eller till fika.

Ingredienser

  • 2 dl Kungsörnen grovt rågmjöl
  • 1½ dl vetegroddar
  • 1½ dl rågkross
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl vetekross
  • ½ dl vetekli
  • ½ dl havrekli
  • ½ dl rågsikt
  • 475 g kallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda potatismjöl, vetegroddar, rågkross, vetekross, vetekli, havrekli, rågsikt, grovt rågmjöl och strösocker i en bunke.
    2. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
    3. Dela sedan upp degen i mindre delar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills de fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben