Grova havrefrallor

Serverar: 20 portioner

Doften av nybakat bröd är oslagbart! Dessa frallor innehåller mycket nyttigheter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk, ljummen ca 37 grader
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl filmjölk
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl vetekli
  • ½ dl rågkross
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll i den ljumma, 37 gradiga mjölken. Rör om. Tillsätt havregrynen och låt blandningen stå och dra 10 minuter.
    2. Häll i filmjölk, salt, vetekli, rågkross, bakpulver och smält smör. Blanda ordentligt. Tillsätt rågmjöl och vetemjöl, lite i taget tills degen är lagom smidig. Ha inte i för mycket vetemjöl så degen blir torr. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
    3. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bröden med ägg och strö över havregryn. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben