Grova kex-kakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Har förätit mig på kladdiga, söta godsaker ett tag framöver, men var ändå sugen på nåt, och då blev det dessa ganska neutrala och t.o.m nyttiga kex För mer smak tillsätt kanel, kardemumma eller kummin. Kexen blir mer "kakiga" med hackad choklad, för knäcksmak byt lite av farinsockret med motsvarande mängd ljus sirap

Ingredienser

  • 1½ dl kokos blandat med
  • 1 msk kakao
  • 1 dl 4-grynsblandning
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl rågflingor (eller endast 2 dl av en gryn/flingsort)
  • 3 msk vatten
  • 150 g smält smör/ margarin eller
  • 1 ½ dl flytande smör/margarin
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl vetegroddar
  • ½ dl hackade valnötter
  • (50g hackad blockchoklad)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader Smält smöret, Blanda gryn,valnötter och kakao/kokoshacket, blanda i fettet och tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulver. Forma små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i ca 15 min. Dom flyter ut mot slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    SweStars 4 mars 2011

    Dum fråga: ska det verkligen vara "små bollar" man ska göra när man placerar dem på plåten? Vill man inte "platta" till dem så att de får en "kakig-form"? :)

    CiinaC 4 mars 2011

    Jag gjorde bollar och då blev dom som på bilden. Dom flöt ut sista minuterna så hav tålamod om dom låter vänta på sig.. ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben