Blötlägg rågkrosset i 2dl filmjölk 10-12 timmar eller över natten.
Smula sönder jästen i en bunke, smält margarinet i en kastrull. Häll i 3 dl filmjölk eller vatten och värm till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop allt till en deg och jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen och rulla till längder. Skär varje längd i 8 bitar. Lägg dem direkt på smorda plåtar (eller forma dem först till runda bullar). Låt dem jäsa övertäckta 20-30 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter i 225 grader . Låt bullarna svalna under bakduk.
Bakade bullarna imorse och det var kanongoda frukostbröd. Tack Kvissel-Anders