Grova rågbullar

Serverar: 16 portioner

Perfekt frukostbröd.

Ingredienser

  • 2 dl rågkross
  • 2 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 3 dl filmjölk eller vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 5 dl finmalet rågmjöl
  • 5 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blötlägg rågkrosset i 2dl filmjölk 10-12 timmar eller över natten.
    2. Smula sönder jästen i en bunke, smält margarinet i en kastrull. Häll i 3 dl filmjölk eller vatten och värm till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop allt till en deg och jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen och rulla till längder. Skär varje längd i 8 bitar. Lägg dem direkt på smorda plåtar (eller forma dem först till runda bullar). Låt dem jäsa övertäckta 20-30 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter i 225 grader . Låt bullarna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kvissel 10 juli 2008

    Bakade bullarna imorse och det var kanongoda frukostbröd. Tack Kvissel-Anders

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben