Grova tekakor

Tid: 30 minuter

Nyttiga goda tekakor

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl mjöl
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vetekli
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Vetekli, för garnering
  • Instruktioner

    Smällt matfettet i en kastrull. Blanda ner mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med hjälp av lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, samt salt socker och vetekli, tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen elastisk, tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 min Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en 1½-2 cm tjock kaka och ta ut tekaor med ett mått ca 13-14 cm i diameter Lägg kakorna på smorda plåtar, nagga dom med gaffel och låt dom jäsa under bakduk i ca 30 min Strö vetekli över bröden. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 min

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben