Grova tunnbrödet-

Har du massa halvfulla påsar mjöl sorter, baka då detta tunnbröd av det. Jag tar vad jag har hemma, rågmjöl,grovt rågmjöl, havregryn,kli,rågsikt,vetemjöl,kornmjöl. Tag vad du haver.

Ingredienser

  • 3 l mjölk
  • 1 paket jäst
  • 2 påsar anis
  • 2 påsar fänkål
  • 2 tsk hjorthornsalt
  • ca 2,5-3 kg mjöl
  • Olika mjölsorter. Jag tar de sorter jag har hemma
  • Mer grova mjölsorter - krispigare bröd
  • Instruktioner

    1. Jag har en balja som jag blandar mjölk och jästen i. Sen rör jag ner olika mjölsorter som jag har i skåpet. Degen ska vara lös. Jag gör detta på kvällen ca 21. Låt den sen stå över natten, rör en gång innan du går i säng och se till att den inte står för varmt.
    2. När du ska baka ut så rör jag ner mera mjöl, denna gång vetemjöl. Lägg rikligt med mjöl på bakbordet och hjorthornsaltet, mal kryddorna med kaveln och lägg i den med. Nu kan du klicka upp smet och arbeta in mjölet för hand. Tag sen ut bullar som får vila på bakbordet medans ungnen blir riktigt varm.
    3. OBS. detta gäller vedugnar...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 20 januari 2009

    Går det att baka dessa i en stekpanna, jag har tyvärr ingen vedugn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben