Har du massa halvfulla påsar mjöl sorter, baka då detta tunnbröd av det. Jag tar vad jag har hemma, rågmjöl,grovt rågmjöl, havregryn,kli,rågsikt,vetemjöl,kornmjöl.
Tag vad du haver.
Ingredienser
3 l mjölk
1 paket jäst
2 påsar anis
2 påsar fänkål
2 tsk hjorthornsalt
ca 2,5-3 kg mjöl
Olika mjölsorter. Jag tar de sorter jag har hemma
Mer grova mjölsorter - krispigare bröd
Instruktioner
- Jag har en balja som jag blandar mjölk och jästen i.
Sen rör jag ner olika mjölsorter som jag har i skåpet.
Degen ska vara lös. Jag gör detta på kvällen ca 21.
Låt den sen stå över natten, rör en gång innan du går i säng och se till att den inte står för varmt.
- När du ska baka ut så rör jag ner mera mjöl, denna gång vetemjöl.
Lägg rikligt med mjöl på bakbordet och hjorthornsaltet, mal kryddorna med kaveln och lägg i den med. Nu kan du klicka upp smet och arbeta in mjölet för hand. Tag sen ut bullar som får vila på bakbordet medans ungnen blir riktigt varm.
- OBS. detta gäller vedugnar...
Liknande recept
Kommentarer (1)
Går det att baka dessa i en stekpanna, jag har tyvärr ingen vedugn.