Grova våfflor

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Lite nyttigare än vanligt men fortfarande frasande goda!

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 ägggulor
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 100g smält smör
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop vatten och ägggulor, blanda i mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda ner socker, salt smör och bakpulver. Rör om ordentligt, inga klumpar. Ställ åt sidan och låt vila i 15 minuter. Vispa undertiden äggvitorna till ett hårt skum. Värm upp våffelgärnet. Vänd ner äggvitorna i smeten precis före det är dags att grädda. Pensla våffelgärnet med smör och grädda våfflorna gullenbruna. Låt dem svalna på galler.
    2. Servera sedan ihop med kesella och mixade bär!
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben