Grovt glutenfrittbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett saftigt mörkt bröd

Ingredienser

  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 250 g grov glutenfrimix (finax)
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl fibrex
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl russin
  • ½ dl hasselnötter (hela eller grovt hackat)
  • Instruktioner

    Rör ner bikarbonaten i filmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll upp i en avlång form 1½-2 liter. Grödda i nedre delen av ugnen i 60-70 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben