Grovt hällbröd

Tid: 2 timmar 15 minuter

Väldigt gott bröd som alltid uppskattas av gästerna.

Ingredienser

  • 1 l vetemjöl siktat
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 8 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 l A-fil
  • 2 dl russin
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl lingon
  • 1 msk sesamfrö
  • Instruktioner

    Blanda samman samtliga ingredienser i en stor bunke. Häll upp degen i smorda brödbakformar och strö sesamfrö över bröden innan gräddning. Grädda längst ner i ugnen i ca 2 timmar på 150°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben