Grovt lantbröd med kycklingfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smidigt och gott till lunch, kvällsmat eller som förrätt. Kan förberedas några timmar innan.

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor lantbröd (5-6 cm vardera)
  • 1 ½ stora kycklingfiléer
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 liten burk crème fraiche, 2 dl
  • 3 salladslökar
  • ½ stor rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Peppar
  • Salt
  • ½ gurka
  • 3 tomater
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätt ugnen på 200 grader celcius. Lägg de tinade kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Ringla lite olja över och valfri krydda om så önskas. In i ugnen i 45-50 min, tills saften är klar när man skär i den.
    2. Hacka salladslök, rödlök, och paprika i småbitar. Vispa grädden väldigt hårt, blanda sedan i creme fraise. Pressa i vitlök och tillsätt grillkrydda, peppar, salt och grönsaksblandningen. Rör ner allt försiktigt så att inte röran blir för lös.
    3. När kycklingen är uttagen ur ugnen, låt den svalna en liten stund innan den kan skäras i småbitar och tillsättas i röran.
    4. Ta lantbröds-skivorna och ta bort lite av själva brödet i mitten, så att man kan fylla brödet med kycklingröran. Fyll även med sallad, gurka och tomat om så önskas. Eller servera bredvid på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben