Grunddeg till 3 olika småkakor

Tips! Jag dubblar grunddegen så får jag 3 olika sorters småkakor så jag klarar mej ett tag!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 msk Dr. Oetker Äkta Vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 2,5 dl socker
  • 1 ägg
  • Mandel och kanelkaka
  • 1 påse skalad och hackad mandel
  • 1 tsk kanel
  • 25 g pärlsocker
  • Choko-Apelsinkakor
  • 1 påse choco chips
  • 1 påse hackat apelsinskal
  • Saft från 1/2 apelsin
  • Spiralkakor
  • 25 g kakao
  • 1 påse choco chips
  • Instruktioner

    1. Grunddeg Sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät.
    2. Mandel-Kanelkakor Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda. Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    3. Choco-Apelsinkakor Blanda grunddegen med en påse choco chips, 1 påse hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg. Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    4. Spiralkakor Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och en påse choco chips och knåda till en slät deg. Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta. Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor.
    5. Över-/undervärme: 180-200 grader Varmluft: 160-180 grader Gräddning: ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben