Grunddeg till bullar och butterkaka
Serverar:
1 portioner
Här är ett bra grundrecept
Ingredienser
5 dl mjölk
50 g jäst
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Instruktioner
Värm mjölken till 37 grader och häll den i en degbunke. Smula ner jästen och rör tills den smälter. Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med socker och kardemumma. Arbeta in mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Ugn 200 grader
Liknande recept
Bullar/vetedeg grundrecept
4.8
2 h
60
8
Bullar med vitchokladfyllning
4.6
20
5
Bullar med vaniljkräm
5
20
1
Vetebullar grunddeg
3
30-50
2
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Klaras bullar
4.6
21
Extra goda bullar
4.6
4
Basilikadoftande bullar
1 h 30 min
18
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!