Grundsås lättare

Tid: 2 minuter

Har använt denna själv under många år då både kesella och fil fanns lättillgängligt i kylskåpet. Kan blandas med i stort sett allting som kall sås. Salladsdressing, dippsås, till grillat etc, etc.

Ingredienser

  • Ca 50% kesella (även lätt)
  • Ca 50% filmjölk (även lätt) eller youghurt till önskad konsistens
  • Instruktioner

    En lättare variant av sås! Blanda ihop kesella och filmjölk till önskad konsistens. Sedan kan denna blandning ersätta många gräddfil, yougurt och crème fraiche såser som grund. Följ sedan ditt eget recept. De flesta märker ingen skillnad överhuvudtaget, men mycket billigare, hälsosammare och lättare. Även utmärkt som dippsås till tex chips med div kryddor, lök etc.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben