Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

Serverar: 6 portioner

Matigt och samtidigt fräscht vego-komplement till julbordets skinka, köttbullar och revbensspjäll.

Ingredienser

  • 3 dl gryn, t ex mathavre eller matvete
  • 2 små apelsiner
  • Ca 100 g plockade färska grönkålsblad
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • ½ dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl torkade tranbär
  • Nymalen svartpeppar
  • Dressing
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citron- och apelsinsaft till dressingen. Salta och peppra.
    2. Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt. Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning i 1 minut till.
    3. Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat. Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.
    4. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben