Ibland är man sugen på en gryta men tiden räcker inte till långkok. Satsa på en köttbit med kort tillagningstid och koka en god sås att slå över. Voilá- gryta på nolltid!
Ingredienser
800 g fläskfilé
Salt
Malen svartpeppar
10 steklökar
Smör att bryna i
Currysås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 1/2 tsk curry
4 dl köttbuljong
1 dl grädde
Till dekoration
Några stjälkar persilja
Instruktioner
Skala steklökarna och förväll dem i lättsaltat vatten.
Putsa fläskfilén och skär den i jämna skivor.
Krydda köttet med salt och peppar.
Bryn köttet i smör. Bryn även steklökarna.
Lägg över kött och lök i en gryta.
Fräs curryn i smör i en kastrull.
Låt vetemjölet fräsa med en stund, lyft av från värmen och rör ner buljongen, lite i taget. Sätt tillbaka på värmen, tillsätt grädden och låt såsen småputtra i 5 minuter.
Hacka persiljan.
Slå såsen över köttet och lökarna i grytan.
Koka upp och sjud på svag värme i ca 15 minuter.