Gryta med fläskkött, svamp och jordnötter

Serverar: 4 portioner

En god köttgryta som avviker lite från det "vanliga".

Ingredienser

  • 400 g färskt benfritt fläskkött av bog eller skinka
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 burk (ca 200 g) svamp
  • 1 gul lök
  • 2-3 dl svampspad och vatten
  • 2 tsk äkta soja
  • 50-75 g salta jordnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och rulla dem i vetemjöl. Bryn smöret i en stekpanna och bryn köttstrimlorna. Lägg över köttet i en gryta och häll över svampspadet. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i stekpannan och blanda med köttet. Späd i stekpannan med resten av vätskan. Häll skyn samt sojan i grytan. Koka under lock på svag värme i ytterligare 10 minuter. Blanda i jordnötterna. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Servera kokt ris och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben