Gryta med sparrispotatis, fisk och chorizo

Serverar: 4 portioner

Det är otroligt gott att blanda både fisk och kött tillsammans. Denna gryta är lättlagad och perfekt när allt är i en och samma gryta!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g chorizo eller annan smakrik korv
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1½ dl vitt vin
  • ½ citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g sparris- eller mandelpotatis
  • ½ tsk salt
  • 400 g räkor med skal
  • 400 g torskfilé
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad slätbladig persilja
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Eventuellt bröd att suga upp den goda såsen med
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Skiva korven. Hetta upp oljan i en stor gryta på medelvärme. Fräs lök, vitlök och korv i några minuter tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, vin, pressad citron och timjan. Dela potatisen på mitten och lägg i grytan. Låt småkoka under lock i 10-15 minuter, tills potatisen börjar mjukna.
    2. Skala under tiden räkorna och skär fisken i bitar, ca 2x2 cm. När potatisen börjar bli klar, lägg i torsken och sjud i 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och låt dem bli genomvarma utan att koka. Rör i grädden och persiljan. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
    3. Servera gärna grytan med ett gott bröd att suga upp den goda såsen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben