Gul currypasta

Serverar: 6 portioner

Hemlagad currypasta som kan förvaras en längre tid i kylskåp(för att undvika missfärgning täck pastan med olja), går även bra att frysa.

Ingredienser

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 7 st torkade chilifrukter
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kryddnejlika
  • 2 msk schalottenlök
  • 1 msk vitlök
  • 1 msk citrongräs
  • 1 msk curry
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rosta kummin och korianderfrö i en stekpanna utan fett. Låt kallna och stöt sedan kryddorna i en mortel, ställ dem åt sidan så länge.
    2. Rensa chilipepparfrukterna från kärnor och lägg dem i blöt i kallt vatten i 30 minuter. Strimla dem fint och stöt dem i mortel tillsammans med salt.
    3. Finhacka schalottenlök och vitlök. Finstrimla citrongräs. Tillsätt kanel, kryddnejlika, schalottenlök, vitlök, citrongräs, curry och senapspulver i nämnd ordning och stöt alltsammans väl i morteln. Tillsätt till sist kummin- och korianderfröblandningen.
    4. En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben