Hemlagad currypasta som kan förvaras en längre tid i kylskåp(för att undvika missfärgning täck pastan med olja), går även bra att frysa.
Ingredienser
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrön
7 st torkade chilifrukter
½ tsk kanel
½ tsk kryddnejlika
2 msk schalottenlök
1 msk vitlök
1 msk citrongräs
1 msk curry
1 tsk senapspulver
1 tsk salt
Instruktioner
- Rosta kummin och korianderfrö i en stekpanna utan fett. Låt kallna och stöt sedan kryddorna i en mortel, ställ dem åt sidan så länge.
- Rensa chilipepparfrukterna från kärnor och lägg dem i blöt i kallt vatten i 30 minuter.
Strimla dem fint och stöt dem i mortel tillsammans med salt.
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
Finstrimla citrongräs.
Tillsätt kanel, kryddnejlika, schalottenlök, vitlök, citrongräs, curry och senapspulver i nämnd ordning och stöt alltsammans väl i morteln.
Tillsätt till sist kummin- och korianderfröblandningen.
- En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.
Liknande recept
Kommentarer (0)