Gul paprikasoppa med basilikaolja

Serverar: 4 portioner

Härlig färg får soppan när man gör den på enbart gul paprika. Basilikaoljan blir pricken över i.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 6 gula paprikor, 800 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Basilikaolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Pressa vitlöken. Fräs lök, paprika och vitlök i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vin.
    2. Sjud under lock i 10 minuter tills paprikan mjuknat. Tillsätt créme fraiche och mixa/kör soppan slät. Krydda med salt och peppar.
    3. Mixa basilikan och oljan till en slät sås.
    4. Ringla basilikaoljan över soppan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben