Gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Underbar soppa... vad kan vara härligare en blåsig höstdag...

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 4 potatisar
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kumminpulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala potatisen och skär i små tärningar. Smält margarinet i en stor gryta eller kastrull.
    2. Fräs löken, vitlöken, potatisen och köttfärsen ett par minuter. Se till att löken inte bränns. Pudra över paprikan, timjanet, kumminet och rör om. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningarna.
    3. Rör om och låt småkoka under lock i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med något gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben