Gulaschsoppa

God mustig soppa!

Ingredienser

  • 300 g nötkött av högrev, tärnad ca 2x2 cm
  • 300 g gul lök, tärnad
  • 2 msk matolja
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mejram, torkad
  • 2 tsk kummin, malen
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 1/2 dl krossade tomater
  • Ca 4 dl vatten, så att det täcker
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 st röda paprikor, tärnade
  • 300 g rå potatis, tärnad ca 2x2 cm (ca 5st)
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i olja i het panna så att det får en brynt yta. Lägg i löken mot slutet.
    2. Fräs kryddorna och vitlöken i olja i en gryta och lägg ner det brynta köttet i den. Tillsätt krossade tomater, rör om och häll på vatten så att det täcker. Lägg i köttbuljongtärningarna och låt allt puttra i ca 1 1/2 timme, tillsätt mer vatten vid behov.
    3. Mot slutet av kokningen lägg i potatisen och paprika och låt koka ytterligare 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ett gott bröd.
    5. Tips! Servera gulaschen med en klick matlagningsyoughurt och strö över rivet skal av citron och apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben