Gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Värm dig med en god gulasch soppa i höst och vinter. Gott med majsbröd och creme fraich till.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1 st paprika
  • 1 msk olja
  • 500 gram nötkött
  • 6 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 burk Krossad tomat
  • 1 msk tomatpurré
  • 1 tsk chilikrydda
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala lök och potatis. Hacka sedan löken och skär potatis, kött och paprika i tärningar. 2. Fräs potatis, grönsaker och kött i olja i en kastrull eller gryta. 3. Tillsätt vatten, köttbuljong, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10-15 min. 4. Smaka av med salt och peppar. 5. Du kan byta ut köttbitarna mot köttfärs om så önskas.
    2. Serveringsförslag creme fraiche & bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SofieJa 13 april 2011

    Jättegod..lät den koka länge länge så att köttet blev aldelens mört. Serverade med cremefraiche, ciabatta och ett glas rött vin till. Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben