Gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god gulaschsoppa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 600 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala lök och potatis. Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen och paprikan i små tärningar. ca1 cm stora kuber är lagom. Fräs allt du hackat i en stekpanna. Använd gärna olivolja så blir det nyttigare. Häll det du fräst i en stor kastrull och börja steka nötfärsen. Salta och peppra färsen efter eget tycke och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen. Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt. Garnera gärna gulaschsoppan med färsk persilja och servera med färskt matbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Haw 8 maj 2009

    Snabb och enkel att göra. Hade färdig köttfärs med tacokryddning so mjag slängde i blev riktigt bra, skippade kumminen då... görs igen.

    epi 11 januari 2010

    Mycket gott. Tog vildsvins kött som jag hade förkokt. La i en kanelstång. Alla tyckte det var varmt och gott. Bra vinter mat:)

    HannasKokbok 28 april 2010

    Riktigt gott. Använde quornfärs istället för köttfärs, gav ett kanonresultat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben