Gulaschsoppa Melchersson

Serverar: 4 portioner

Spara till kalla dagar

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk kummin, malen
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar oxbuljong eller motsvarande fond (ca 3 msk)
  • 4 potatis(ar), medelstora
  • 1 nyp cayennepeppar
  • 300 g ryggbiff
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett rustikt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben