Gulaschsoppa på älgjakten

Serverar: 4 portioner

Riktigt god! Hoppade dock över vissa ingredienser som vi inte hade hemma. Blev kanon ändå! Slängde även i lite extra potatis och morot.

Ingredienser

  • 400 g framdelskött på älg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 tärnade potatisar
  • 1 morot, tärnad
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk kummin*
  • 1 tsk mejram
  • 0,5 dl paprikapulver
  • ½ citron, rivet skal plus saft*
  • 2 nejlikor*
  • 1 l buljong (tärningar+vatten eller hemkokt)
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. tabasco*
  • *fungerar utmärkt utan dessa ingredienser
  • Instruktioner

    1. Tärna grönsakerna och lägg dem i en skål. Tärna köttet och fräs det i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt de grönsakerna och tomatpuré och fräs vidare. Pudra på med mjöl, rör om och tillsätt kryddor, citron, lite salt och buljong.
    2. Låt soppan sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, ca 2 timmar, gärna i ugnen på 100 grader. Kontrollera att köttet är mört, krydda med salt, nymald peppar och tabasco.
    3. Justera vätskemängden så att den känns soppig och inte för stabbig. Servera med bröd, crème fraiche eller yoghurt. Öl, vatten och rödvin passar bra till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben