Gulaschsoppa - Slalomsoppa
Gulaschsoppa har blivit så förknippad med sportlov och skidåkning att det finns barn som kallar den för ”slalom-soppa”. Vill du ha en matigare soppa serverar du den med klimp.
Ingredienser
2 msk osaltat smör
2 medelstora gula lökar
1 msk paprikapulver
½ tsk hela spiskumminfrön
1 kg grytbitar av nöt
1 råriven potatis
1 msk tomatpuré
2 1/4 liter oxbuljong
½ kg skalad potatis
1 grön paprika
Klimp
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
Instruktioner
- Skala och finhacka den gula löken.
- Skär köttet i kuber. Bryn löken i fettet tills den är gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och kött samt den rårivna potatisen.
- Låt puttra under lock i 10 minuter. Rör om ofta!
- Tillsätt tomatpuré och 3 dl av buljongen. Sjud ytterligare i ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
- Skär potatisen och den urkärnade paprikan i bitar. Tillsätt dem och resterande buljong.
- Låt soppan koka tills potatisen är helt färdig.
- Klimp:
Arbeta samman mjöl och ägg. Tillsätt salt medan du knådar degen smidig med händerna.
- När soppan är nästan färdig nyper du av små bitar av degen som tillsätts soppan direkt. Sjud ytterligare 10 minuter. Servera soppan rykande het.
Liknande recept
Kommentarer (0)