Gulaschsoppa - Slalomsoppa

Serverar: 8 portioner

Gulaschsoppa har blivit så förknippad med sportlov och skidåkning att det finns barn som kallar den för ”slalom-soppa”. Vill du ha en matigare soppa serverar du den med klimp.

Ingredienser

  • 2 msk osaltat smör
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk hela spiskumminfrön
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 råriven potatis
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 1/4 liter oxbuljong
  • ½ kg skalad potatis
  • 1 grön paprika
  • Klimp
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka den gula löken.
    2. Skär köttet i kuber. Bryn löken i fettet tills den är gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och kött samt den rårivna potatisen.
    3. Låt puttra under lock i 10 minuter. Rör om ofta!
    4. Tillsätt tomatpuré och 3 dl av buljongen. Sjud ytterligare i ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
    5. Skär potatisen och den urkärnade paprikan i bitar. Tillsätt dem och resterande buljong.
    6. Låt soppan koka tills potatisen är helt färdig.
    7. Klimp: Arbeta samman mjöl och ägg. Tillsätt salt medan du knådar degen smidig med händerna.
    8. När soppan är nästan färdig nyper du av små bitar av degen som tillsätts soppan direkt. Sjud ytterligare 10 minuter. Servera soppan rykande het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben