Gullans sherry!

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Superenkelt och jättegod 70-tals recept!

Ingredienser

  • 2 ½ kg strösocker
  • 1 ½ kg brun farin
  • 1 kg hel råg
  • 50 g färsk jäst
  • 8 st apelsiner, saften
  • 4 st citroner, saften
  • 8 l vatten
  • Instruktioner

    1. Allt blandas väl i en relativt stor hink. Täck inte hinken!
    2. Rör så ofta du kan den första veckan. Efter en vecka sätter du på plastfolie som du sticker några lufthål i.
    3. Låt blandningen vila i tre veckor.
    4. Töm över sherryn i en annan hink ett par gånger med ett par dagars mellanrum med slang utan att bottensatsen kommer med. När du tycker att drycken förefaller alldeles klar är det dags att fylla flaskorna.
    5. Nu har du en utmärkt sherry att bjuda både kolleger och vänner!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Ägg, ägg, mera ägg. Ät så får du skägg!"
    Jag har nog fastnat i barnsångstexterna denna påsk. Citatet i rubriken...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben