Gunnels brödkakor

Serverar: 20 portioner

Tunna, goda och lite sega blir dessa.

Ingredienser

  • 2 pkt jäst á 50g
  • 1 - 1 ½ dl strösocker (eller vit sirap)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemumma (drygt)
  • 2 ägg
  • Vetemjöl efter behag mellan 2 ½ -3 liter
  • 1 ½ liter mjölk
  • Vatten
  • Instruktioner

    Värm vätskan till 37 grader. Blanda i jäst, salt, socker, mjöl och kardemumma. Blanda i ett ägg i taget. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken. Dela degen i ca 20 bitar och kavla ut dem tunna till runda kakor som får jäsa till dubbel storlek på plåt. Nagga dem innan de sätts in i ugnen i 275 grader tills de är bruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben