Gurk och citrussallad

Serverar: 4 portioner

Sallad

Ingredienser

  • 1 stor gurka,skuren i 5 cm tjocka skivor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin,eller 1 krm stött torkad Rosmarin
  • Nymald svartpeppar
  • 1 grapefrukt
  • 2 stora, saftiga apelsiner
  • 2 msk nypressad limesaft
  • 4 msk nypressad apelsinsaft
  • 4 msk nypressad grapefruktsaft
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 salladslök, skuren i 5 cm långa strimlor
  • Instruktioner

    1. Gröp ur fröna ur gurkbitarna med en äppelurkärnare, en melonskopa eller en liten sked.Skär bitarna i ca 3 mm tjocka ringar. Blanda ringarna med oljan, rosmarinen och en nypa svartpeppar.
    2. Skär bort ytterskalet, det vita innerskalet och klyfthinnorna från grapefrukten och apelsinerna. Arbeta över en skål för att samla upp saften. Skär med en vass kniv ner mot centrum på var sida av klyftorna för att lossa dem från hinnorna, sätt klyftorna åt sidan. Dela grapefruktklyftorna mitt itu, behåll apelsinklyftorna hela. Sätt skålen med saften åt sidan.
    3. Lägg gurkringarna på ett stort djupt fat och arrangera citrusklyftorna ovanpå. Om salladen förbereds i förväg kan den stå i kylskåp i 2 timmar på detta vis.
    4. Blanda limesaften, apelsinsaften, grapefruktsaften, vinägern och saltet med den uppsamlade saften i skålen. Häll denna dressing över salladen och strö över salladslöken före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben