Gurka- och ingefärsdressing

Serverar: 4 portioner

En frisk dressing som passar perfekt till en bit grillad fisk!

Ingredienser

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Ca 25 cm gurka
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Svartpeppar
  • Ev salt
  • Instruktioner

    1. Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked. Skär resten av gurkan i ett par mm tjocka stavar. Blanda stavarna med lite salt och lägg i ett durkslag. Låt stå i ca 10 minuter och pressa sedan försiktigt ut vätskan ur gurkstavarna.
    2. Blanda gurkan med ingefära, yoghurt, spiskummin samt citronsaft. Smaka av med svartpeppar samt eventuellt lite salt. Saltet från gurkorna brukar räcka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben