Asiatisk laxburgare

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Intressant twist med en färsk ananasskiva. Chilin och ingefäran ger lite lagom sting mot sötman.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 1/2 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning
  • Ingefärsdressing
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1-2 msk färskriven ingefära, ca 2-3 cm
  • 2 msk mangochutney
  • Tillbehör
  • 2 hamburgerbröd
  • 2 skivor nygrillad eller stekt färsk ananas
  • sallad
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i mindre bitar. Ansa och hacka chilin. Skala och riv vitlöken. Lägg allt i en matberedare.
    2. Tillsätt koriandern, krydda med salt och peppar och kör till en massa.
    3. Forma fiskfärsen till 2 biffar. Stek i olja i en stekpanna på medelvärme, ca 4 minuter/sida.
    4. Rör ihop dressingen. Stek eller grilla ananasskivorna. Lägg ihop till en burgare och servera.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben