Moghrabiahsallad med ingefärsdressing

Serverar: 2 portioner

Smal mat behöver sannerligen inte nagga på matglädjen. 334 kalorier per portion Moghrabiah är en sorts stor couscous.

Ingredienser

  • 1 dl moghrabiah (Frebaco)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 150 g färsk eller fryst sparris
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • Ca 1½ dl rucolasallad
  • 8 körsbärstomater
  • 1½ dl skalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • Ingefärsdressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron eller lime
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka moghrabiahgrynen i buljongen. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
    2. Förväll sparrisen och skär den i bitar. Grovriv moroten, finstrimla schalottenlöken och halvera körsbärstomaterna. Blanda gryn och sparris med de övriga ingredienserna.
    3. Rör ihop ingefärsdressingen och häll den över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben