Guttens Grovbröd

Serverar: 2 portioner

Jättegott bröd som passar till soppan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 3 ½ dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 2 dl havrekli
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme och lös upp de i jästen. Tillsätt yoghurten och saltet.
    2. Blanda resterande ingredienser och blanda ner de i jäst blandningen. arbeta i 5 minuter.
    3. Låt jäsa i 1 ½ timme. Forma degen till släta limpor lägg dom i smorda avlånga bröd formar strödda med havrekli, nagga degen.
    4. Låt jäsa i 30 minuter pensla med vatten och strö över havrekli. grädda brödet på galler i botten av ugnen i 200 grader i 15 minuter flytta upp gallret en fals och grädda i 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben