Gyllene laxgratäng

Serverar: 4 portioner

En underbar gratäng. Saftig laxfilé under ett krämigt täcke med curry och vitlök. Toppad med lagrad ost.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 tsk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 krm spiskummin
  • 3 krm salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1,5 msk persilja
  • 2 dl riven lagrad ost - gärna västerbotten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en lätt smord ugnsform.
    2. Fräs purjolöken i lite smör så att den blir mjuk, men inte tar färg. Fördela löken över laxen.
    3. Blanda samman alla ingredienser tll såsen, spar osten. Bred såsen över laxen. Strö över riven ost.
    4. Gratinera i ca 30-35 minuter, tills gratängen fått fin färg. Servera med ett lent potatismos och lättkokt sparris

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Dittedullet 9 november 2010

    Mycket gott! Den gör jag gärna fler gånger. Mums

    jopp48 3 september 2012

    Har nog aldrig smakat lax på godare vis, helt enkelt suverän kan rekomenderas å det varmaste.

    Mistys 4 januari 2013

    Tack för ett mycket gott recept. Jag stekte med grön sparris med purjon och toppade laxen även med detta. Därefter såsen. Rekommenderas varmt.

    dag6 11 januari 2015

    Mycket gott,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben