Hackbiff med stekt lök och persiljepotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Visst låter det gott, ska göra den någon dag. Måste slakta oxen först.

Ingredienser

  • 600 g oxfärs
  • 2 gula lökar
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Nypa socker
  • 3 dl kalvbuljong
  • 600 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Forma färsen till biffar.
    2. Skiva löken tunt och stek på medelvärme i lite smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. En nypa socker gör susen. Rör om då och då och slå på buljongen och låt det små koka tills det återstå hälften av buljongen.
    3. Koka potatisen mjuk, häll av vattnet men spar ca 1 dl. Tillsätt smör och persilja och ställ tillbaka på plattan och låt den smälta, rör försiktigt.
    4. Stek biffarna i en klick smör, ca 3 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
    5. Servera med löken, skyn och persiljepotatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben