Hällefilé med kapris, räkor och citron

Serverar: 4 portioner

Stanna till vid fiskbilen en fredag på väg hem från jobbet och detta blev resultatet!

Ingredienser

  • 600 g liten hälleflundra , grönländsk
  • 4 dl risoni (risliknande pasta)
  • 360 g räkor i lake på burk eller 500 g oskalade färska räkor
  • 1 kruka persilja
  • Vetemjöl
  • 2 msk smör
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • ½ dl kapris
  • Citronklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka risonin enligt anvisning på paketet.
    2. Häll av eller skala räkorna. Finhacka persiljan. Salta och peppra fiskbitarna. Vänd dem i mjöl. Hetta upp en stekpanna med smöret och stek fiskbitarna i ca 2 minuter på varje sida.
    3. Värm olivoljan och citronjuicen i en kastrull. Vänd ner räkor, persilja och kapris. Värm hastigt. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över räk- och kaprisblandningen och servera med risonin och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben