Hälleflundra

Serverar: 4 portioner

Det är lätt att göra egen pesto och det smakar underbart gott. När den varit i ugnen blir den extra smakrik och livar upp den milda fisken.

Ingredienser

  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesan eller västerbottenost
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g hälleflundra eller annan vit fisk
  • 2 burkar små vita bönor
  • 1/2 gurka
  • 20 cocktailtomater
  • 1 liten burk svarta oliver, urkärnade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    2. Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och mixa basilikablad, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan till en slät massa. Det går också bra att använda stavmixer.
    3. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg upp fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela peston över och stek fisken i ugnen ca 10 minuter.
    4. Skölj bönorna och lägg i en salladsskål. Skala gurkan och dela den. Gröp ur kärnhuset med en sked och skär gurkhalvorna i skivor. Dela tomaterna och häll spadet av oliverna. Blanda allt med bönorna och häll på olivolja, vinäger och örtsalt.
    5. Servera pestofisken med bönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben