Det är lätt att göra egen pesto och det smakar underbart gott. När den varit i ugnen blir den extra smakrik och livar upp den milda fisken.
Ingredienser
50 g pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 dl riven parmesan eller västerbottenost
4 msk olivolja
Salt
Peppar
600 g hälleflundra eller annan vit fisk
2 burkar små vita bönor
1/2 gurka
20 cocktailtomater
1 liten burk svarta oliver, urkärnade
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk örtsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och mixa basilikablad, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan till en slät massa. Det går också bra att använda stavmixer.
- Dela fisken i lagom stora bitar och lägg upp fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Fördela peston över och stek fisken i ugnen ca 10 minuter.
- Skölj bönorna och lägg i en salladsskål. Skala gurkan och dela den. Gröp ur kärnhuset med en sked och skär gurkhalvorna i skivor. Dela tomaterna och häll spadet av oliverna. Blanda allt med bönorna och häll på olivolja, vinäger och örtsalt.
- Servera pestofisken med bönsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...