Hälleflundra med räkor och dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och mycket enkel fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g filé av hälleflundra
  • 200 g räkor med skal
  • 1 ½ dl fiskbuljong
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 3 msk finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ställ dem svalt. Skala och hacka schalottenlöken.
    2. Koka upp fiskbuljongen tillsammans med schalottenlöken samt vinet. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter.
    3. Lägg fisken i buljongen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme tills fisken är vit rakt igenom och har en innertemperatur på 60°. Ta upp fisken och håll den varm.
    4. Slå i grädden i buljongen och koka upp. Låt sjuda på svag värme tills såsen kokat ihop.
    5. Lägg upp fisken på varmt serveringsfat. Rör ner dillen i såsen och slå den äver fisken. Toppa med räkorna och servera genast.
    6. Servera med kokt eller pressad potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben