Hällgräddat knäckebröd

Serverar: 7 portioner

Gott till sillen

Ingredienser

  • 50 g smör , rumstempererat
  • 5 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i en timme.
    2. Dela upp degen i mindre bitar och kavla ut tunt. Grädda i en torr stekpanna på medelvärme.
    3. Servera t ex med matjessill, finhackad rödlök, gräddfil och gräslök efter behag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben