Hällgräddat knäckebröd
Serverar:
7 portioner
Gott till sillen
Ingredienser
50 g smör , rumstempererat
5 dl mjölk
12 g jäst
0,5 tsk salt
0,5 dl socker
2 msk sirap
0,5 tsk hjorthornssalt
1,5 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Instruktioner
Blanda alla ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i en timme.
Dela upp degen i mindre bitar och kavla ut tunt. Grädda i en torr stekpanna på medelvärme.
Servera t ex med matjessill, finhackad rödlök, gräddfil och gräslök efter behag.
Liknande recept
Knäckebröd med kummin
2 h
24
Kristinas knäckebröd
5
20
3
Knäckebröd med havre och kummin
1 h 30 min
4
Lagerlöfs knäckebröd
2.5
1
Dilldoftande knäckebröd
1
AnneMettes Knäckebröd
4.8
30 min
18
5
Knäckebröd
3
2
Juligt knäckebröd
2 h 30 min
50-60
Knäckebröd
1 h 10 min
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!