Härlig hallonkaka

Saftig och härligt god är denna långpannekaka. Hallonen kan lätt bytas ut mot säsongens bär eller frukt.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven mandelmassa
  • 2 dl hallon
  • 50 g mandelspån
  • Pärlsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Tillsätt grädde och riven mandelmassa. Rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper i. Tryck ner hallonen i smeten och strö sedan över mandelspån och pärlsocker. Grädda kakan i ca 40 minuter. Känn med en sticka i mitten för att se om den är klar.
    4. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Servera gärna kakan med en stor klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1
    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben