Hajmal med nudelwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott med hajmal (Pangasius)

Ingredienser

  • 4 filéer hajmal, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Mjöl till panering
  • 200 g äggnudlar
  • 2 små röda paprikor
  • 1 lök, helst röd
  • 200 g sockerärter
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • gärna 2 msk färska korianderblad
  • 2 msk soja
  • 1 msk pressad citron eller lime
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken så att ev vattenglasering smälter bort.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Klipp några tag i nudlarna så att de lättare kan blandas med grönsakerna.
    3. Skär paprikan i strimlor. Skär löken i tunna klyftor. Skär sockerärterna diagonalt på mitten.
    4. Stek upp grönsakerna tillsammans med ingefäran i lite olja. Låt steka tills löken och paprikan är mjuka och glansiga.
    5. Blanda grönsaker och nudlar i pannan och smaksätt med soja, citron och korianderblad.
    6. Skär fisken i bitar tvärs över filén. Vänd dem i mjöl. Salta och peppra. Stek fisken några minuter på varje sida.
    7. Lägg upp nudel-grönsaks-blandningen på tallrik och "toppa" med stekt fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mattsoff 20 januari 2011

    Detta var riktigt gott! Tips är att ha i lite Sambal Oelek eller annan krydda för att skapa lite mer hetta :) Jag kommer definitivt laga detta igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben