Hajmal i saffranssås

Serverar: 2 portioner

Tid: 35 minuter

Mycket god och lättlagad fiskrätt. Mums.

Ingredienser

  • 300 g hajmalsfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ca 10 mynta eller basilikablad
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Sås
  • 1 msk smör
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ krm saffran (en påse)
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk pressad citron
  • Några korn kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Fisken kan tillagas såväl i ugn (200 grader) eller i kastrull på spisen.
    2. Tina filéerna och torka av dem.Salta och peppra. Strö på rivet eller finstrimlat citronskal och lägg ut de gröna bladen. Rulla ihop och fäst med en tandpetare rakt igenom.
    3. Fräs upp smör med saffran och vetemjöl. Smula fiskbuljong och späd med vatten och grädde till en lagom tjock sås. Låt sjuda 5 min. Smaka av med citron och kajennpeppar.
    4. Om du vill sjuda fisken på spisen ställer du rullarna i såsen. Koka på låg värme under lock 15-20 min.
    5. Häll annars såsen i en liten ugnsform och ställ rullarna i. Stek på 200 grader i 15-20 min. Fisken är klar när den är vit i köttet.
    6. Servera med kokt potatis och broccoli eller sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hp67 4 december 2009

    Middag 4 december

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben