Räkor i saffranssås

Serverar: 4 portioner

Låt fantasin få fritt spelrum när du lägger upp detta på assietterna.

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 1 ½ dl olja
  • ½ g saffran
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 5 stötta vitpepparkorn
  • 3 msk crème fraiche
  • 500 g oskalade räkor
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 avokado
  • Små salladsblad
  • Druvor
  • Instruktioner

    1. Blanda gula, senap, vinäger och 1/3 av oljan i mixer. Kör någon minut och tillsätt övriga kryddor. Späd lite i taget med resten av oljan.
    2. Rör i crème fraiche och ställt kallt. Rensa räkorna och skölj och skiva champinjonerna. Rör ner det i såsen före servering.
    3. Lägg upp en klick på salladsblad på varje assiett. Garnera med skivad avokado och druvhalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben